Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Φύλο και Ψυχική Υγεία στην εποχή της πανδημίας».
Η εκδήλωση μεταδόθηκε διαδικτυακά (https://youtu.be/_3f7wWqMJtc) την Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022, ώρα 18.00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.
  • Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Εμμανουήλ Πικουλή.
  • Ομιλίες από:
  1.  τον Θανάση Χατζόπουλο, παιδοψυχίατρο, ψυχαναλυτή (SPF, IWA) και ποιητή, με τίτλο: «H έκλειψη του κοινωνικού (στην πανδημία) και οι σημασίες του»
  2.  την Ελένη Βούσουρα, επίκουρη καθηγήτρια κλινικής ψυχοπαθολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας ΕΚΠΑ, επ. συν. Ιατρείου Ψυχικής Υγείας Γυναικών, Α’ Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική ΕΚΠΑ, ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας, με τίτλο: «Οι επιπτώσεις της πανδημίας CΟVID-19 στην ψυχική υγεία των εγκύων και των νέων μητέρων: ευρήματα από τη διεθνή μελέτη Riseup-PPD»
  3. τη Νέλλη Καμπούρη, βασική ερευνήτρια Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου και Διδάσκουσα με το ΠΔ 407/80 στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Φύλο, φροντίδα, εργασία στην περίοδο της πανδημίας: ευρήματα από το ερευνητικό πρόγραμμα ProGender».

 

Την εκδήλωση συντόνισε η Αρετή Σπυροπούλου, ψυχίατρος-ψυχοθεραπεύτρια, Α ́ Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική ΕΚΠΑ, ΕΔΙΠ της Ιατρικής Σχολής και μέλος της ΕΙΦ του ΕΚΠΑ.

Διαβάστε επίσης